Från söndagsgryta till capricciosa
Jag har stått och lagat middag till ikväll - en mustig gryta som faktiskt är den enda köttgryta som jag tycker är riktigt god. Grytor för övrigt är lite för mycket "mormorsmat". Jag förberedde den nu i eftermiddags och det slog mig att det nog var den första köttgryta jag någonsin tillagat. Lite vuxenpoäng till mig, tack.
Så jag hade hackat, tärnat och kokat allt klart och det stod för att svalna av för att ätas senare. Provsmakar lite, såsen smakar precis som den ska och är riktigt god. Så tar jag en köttbit. Hmm...smakar lite konstigt tycker jag. Äh det var nog bara den biten. Säger till mamma som även hon provsmakar. "Hm, konstig eftersmak? Det köttet är nog inte som det ska"
Sen kommer pappa in. Även han provsmakar. Det ultimata testet, eftersom han lever under devisen "Allt går att äta" och det krävs mycket för att han ska säga att något smakar konstigt. Hans utlåtande "Hm, det smakar konstigt!"
Summa summarum. Min gryta är deporterad till slasken. Ikväll beställer vi pizza!