Herman har flyttat in


> Anna

Mamma har precis haft en! Hon bakade ut sin i lördags!

2010-05-03 | 18:56:41
> Karin

Jag förstår verkligen inte vitsen med surdagskakan herman som alla pratar om. Vad är det egentligen???

2010-05-03 | 19:09:34
> Sandra

Jag är ingen surdegsexpert, men Herman är en "levande" deg som man "matar" med mjölk, mjöl o socker 2 gånger under dessa 10 dagar och den 10:e dagen tillsätter man en massa saker som; äpple, kanel o choklad och bakar den i ugnen.



Den blir förvånansvärt god -men i stil som en sockerkaka med lite kanel.



Tjusningen? Det är nog snarare själva "skicka vidare" -momentet som är tjusningen än själva kakan. För innan man tillsätter alla de sista ingredienserna så delar man degen i 5 delar och behåller en själv och delar ut resten. Sen börjar allt om igen.

2010-05-04 | 11:07:21
[ http://dagdrommeri.blogg.se/ ]
> Sandra

Anna: Då är det bäst att du förbereder dig för en ny Herman lär anlända! Vare sig du vill det eller ej.

2010-05-04 | 11:08:25
[ http://dagdrommeri.blogg.se/ ]

> Kontakta mig via: [[email protected]]


> Namn

> E:post [Visas ej]

> Blogg | Hemsida

> Skriv din kommentar:


> Spara dina uppgifter?

RSS 2.0